"Maaltijden in de zorg
om puur van te smullen."

Blog

Centrum Biologische Landbouw

Lasca ten Kate   |    22 juni 2012 | 0 Reacties

Op 21 juni jl. deden tientallen vertegenwoordigers van Flevolandse zorginstellingen, producenten, verwerkers, maaltijdbereiders en leveranciers een middag lang inspiratie op in het Centrum Biologische Landbouw. Centraal: de uitdaging om meer regionale en duurzame producten op het menu te krijgen van de Flevolandse zorginstellingen. Het Centrum Biologische Landbouw gaat de Flevolandse zorginstellingen en ziekenhuizen ondersteunen om dit in Flevoland te realiseren. Het initiatief is onderdeel van het LEADER project Proef de Smaak van Flevoland.  

Flevolandse gemeenten steunen De Mooie Maaltijd 

De middag startte met een bezoek aan het biologische vleeskippenbedrijf De Polderhoenderhof, waar de boer, Bart Kok, vertelde over het enthousiasme van een groot aantal Flevolandse horecaondernemers voor zijn smaakvolle kippenvlees.  Vervolgens vond in het Centrum Biologische Landbouw een inleiding plaats van de drie gemeenten die, samen met provincie Flevoland, het LEADER project specifiek ondersteunen: Lelystad, Noordoostpolder en Urk. 

Wethouder Ruifrok van de gemeente Noordoostpolder onderstreepte het belang dat je in de Noordoostpolder, een agrarisch gebied bij uitstek, zeker óók van deze producten moet blijven kunnen genieten als je in een zorginstelling gaat wonen. Wethouder De Jager van de gemeente Lelystad vindt het belangrijk dat  stadsbewoners meer producten in hun eigen omgeving moeten ontdekken, bijvoorbeeld in de Tuin van Lelystad, het unieke biologische landbouwgebied waar de inspiratiedag plaatsvond. Zelf geeft de gemeente het goede voorbeeld door ‘Milieuwinst op het Menu’  te boeken in de kantine van het gemeentehuis.
 
Vervolgactiviteiten  

In de komende periode gaat het Centrum Biologische Landbouw de Flevolandse zorginstellingen individueel verder begeleiden om aan de slag te gaan met Mooie Maaltijden. Voor het aan elkaar koppelen van de Flevolandse vraag en het Flevolandse aanbod, werkt het Centrum Biologische Landbouw samen met Syntens. Syntens organiseert een vervolgbijeenkomst speciaal voor geïnteresseerde producenten, verwerkers, maaltijdbereiders en leveranciers. Deze bijeenkomst vindt op 18 juli a.s. plaats bij één van de Flevolandse zorginstellingen. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Diane Stap van Syntens: diane.stap@syntens.nl

Lees ook het originele persbericht van 20 juni 2012.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Reacties

Niemand heeft gereageerd op deze pagina.

RSS feed voor de reacties op deze pagina | RSS feed voor alle reacties

Plaats een reactie

Om een reactie te plaatsen, dient u ingelogd te zijn. Hier inloggen.